10 Nisan 2014 Perşembe

BSBT 2. Blog Tur-Evin Hanımı | 5.Gün | Yorum




Sayfa Sayısı: 
304
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Orkinos Yayınları

Ansızın gerçekleşen bir kaza ve ölen bir baba… Koca çiftlikle nasıl baş edeceklerini bilemeyen çocuklar… Satılık bir çiftlik… Küçük bir kasabada birbirine düşman iki ailenin nesiller süren mücadelesi… Kilise pederine rağmen yapılabilen bir okul… Evin Hanımı, Alice Taylorın sizi çepeçevre saracak, elinizden düşüremeyeceğiniz ilk romanı.


"O lanet olası yataktan çıkmak zorunda. Nora her sabah okula yorgun bir şekilde gidiyor; bugün uyuyakaldı ve o adi Bayan Buckley onu müdürün odasına gönderdi. Sen de bütün işlere tek başına yetişmeye çalışmaktan bitap düştün. Ben bu lanet olası yastan bıktım artık."
-Evin Hanımı-



-Evin Hanımı, haftalarca İrlandanın en çok satanlar listesinde en başta kaldı.
-The OBrien Pres-


-Güzel bir hafta sonu geçirmek için mükemmel bir kitap. 
-The OBrien Press- 


-Alice Taylor, son romanıyla yine kendini aşmış. Evin Hanımı merakınızı her zaman üst düzeyde tutacak ve bu merakı dizginlemekte zorlanacaksınız. Başladığınızda kendinizi okumaktan alamayacaksınız. 
-Monica K. Van Ness- 


-Her yaşa uygun gerçekten güzel bir kitap. Yazarın bütün kitaplarını okudum, hepsi de derinden etkiliyor okuyucuyu. Yazarın tüm anlatımları İrlandanın günlük köy yaşantısının derin izlerini taşıyor. 


-Harika bir hikâye ve yazar. Kitabı okurken çok keyif aldım. Yazarın tasvir kabiliyeti her şeyi gözünüzün önünde canlandırıyor. 
Sue Clancy 


-Alice Taylorun anlatımı yaşadığı kasabayı evrenselleştiriyor ve onu İrlandanın son derece güçlü olan hikâyecilik geleneğinde önemli bir yere oturtuyor."
-Los Angeles Times-


-Alice Taylorın 20. yüzyılın ortalarındaki İrlandaya ait anıları onu ülkesinin en çok satan ve en sevilen yazarlarından biri haline getirdi. Son derece yetenekli bir yazar olan Alice Taylor ilk romanıyla gelenekleri ile güncel değerler arasında kalan İrlandalı bir ailenin hikâyesini anlatıyor okuyucularına. Kuşaklar boyunca İrlandanın küçük bir kasabasında aynı çiftlik evinde yaşayan Phelan ailesi, maddi sıkıntılar nedeniyle daha önce de topraklarını ve evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. 1950li yıllara gelindiğinde aile bir kez daha aynı sorunla yüzleşir ama bu kez tehdit ailenin içinden, Ned Phelanın eşi, ailenin gelini Marthadan gelmektedir. Nedin kardeşi Kate için bu sorun başa çıkabileceğinden çok daha büyük olabilir. 
Samimi ve mizahi üslubuyla Evin Hanımı, dünyanın her yerindeki insanların aslında benzer hikâyeler yaşadıklarını hatırlatıyor okuyucularına.




Bir kitaba yorum yazarken ilk defa ne yazacağımı bilmez bir durumdayım :(
Kötü desem değil
İyi desem o da değil
Gerçekten çok beğenerek okuduğum eğlendiğim sayfalar vardı
Ama bir çok yerde de sıkıldığımı belirtmeden geçemeyeceğim

Ned ve Kate birbirlerini çok seven iki kardeş
Dedelerinden kalan çiftliği Ned idare ediyor
Kate ise şehirde hemşirelik yapıyor

Ned Martha adında çok sinirli ve titiz bir kadınla evli ve 2 çocukları var
Küçük olanın adı Nora ve Nora’nın o bilmiş tavırlarına bayıldım doğrusu

Eğer bir kitaptan çok fazla beklentiniz yoksa okunacak kitaplardan biri oldu benim için bu kitap
İlk kez okuduğum bir yazar ve ilk kez bir İrlandalı yazarın kitabını okuyorum


Yorumun başında de dediğim gibi çok kararsızım :)




1 yorum: