4 Ocak 2013 Cuma

Grinin- Karanlığın ve Özgürlüğün Elli Tonu Bitti...




nedense bu üç kitaplık seri için ayrı ayrı yazmak değilde tek post yazmak istedim :) malum çok konuşulan kitaplar ve ben ilk grinin elli tonunu diğer kitapları almadan okuyup beğenmezsem diğer kitapları almam diyerek elime almıştım ..




Baskı Yılı:2012
Sayfa Sayısı:576
Dili:Türkçe
Yayınevi:Pegasus

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı... Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Edebiyat ögrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Greyle röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ananın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır...

Greyin sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen -çokuluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır- Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christianın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.




Baskı Yılı:2012
Sayfa Sayısı:640
Dili:Türkçe

Yayınevi:Pegasus

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı...
Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.
Ruhu yaralı genç girişimci Christian Greyin karanlık sırlarının yıldırdığı Anastasia Steele, ilişkilerine son noktayı koyup bir yayınevinde çalışmaya başlar.
Ama Greye duyduğu karşı konulmaz çekim hâlâ etkisini sürdürmektedir. Grey yeni bir teklifle gelince ona karşı koyamaz. Nihayet her şey daha iyiye gidiyor gibi göründüğü sırada birden geçmişin hayaletleri ortaya çıkar. Anastasia, sorunlu, hırslı ve talepkâr Elli Tonun sinir bozucu geçmişi hakkında, tahminlerinin çok ötesinde şeyler öğrenir ve ilişkileri bir kez daha tehdit altına girer.
Grey içindeki şeytanlarla savaşırken, Ana da hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalır. 
Ve bu kararı tek başına vermelidir...



Baskı Yılı:
2012
Sayfa Sayısı:704
Dili:Türkçe
Yayınevi:Pegasus
Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı...

Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Anastasia Steelein ne istediğini bilen, göz alıcı iş adamı Christian Greyle tanışması, her ikisinin de hayatlarını geri dönülmez biçimde değiştiren şehvetli bir ilişkinin kıvılcımını çakmıştır. Christianın sıra dışı zevkleri karşısında şoka uğrayan, ondan hem hoşlanan hem de korkan Ana, daha derin bir bağlılık istiyordur. Onu yanında tutmaya kararlı olan Christian, bunu kabul eder.

Şimdi her şeye sahiptirler; aşk, tutku, yakınlık, servet ve sonsuz olasılıklarla dolu bir dünya. Ana, Greyi sevmenin kolay olmayacağını ve beraberliklerinin her ikisinin de tahmin edemeyeceği zorluklar getireceğinin her zaman farkında olmuştur. Anastasianın kendi benliğinden ve bağımsızlığından ödün vermeden Greyin yaşam stiline uyum sağlamayı öğrenmesi, Greyinse kontrol dürtüsünü aşması ve kendisini altüst eden fırtınaları arkasında bırakması gerekmiştir.

Ama geçmişle hesapları henüz kapanmamıştır. Tam her şeye sahip gibi göründükleri bir anda, talihsizlik ve kader bir araya gelip Ananın en korkunç kâbuslarını gerçeğe dönüştürür...

en başta şunu söylemeliyim ki bu kitaba ne +18 yeter ne de erotik denmesi. bu kitabın üstünde kocaman bir +22 falan olmalı bence. bu nedir arkadaş herşey açık açık anlatılmış. yazar hanım ev hanımı sıkılmış olacak ne yapsam ne yapsam demiş oturmuş bu kitapları yazmış

şimdi içinizden bazılarının e bu kitabın erotik kitap olduğunu biliyordun ne diye aldın okudun o zaman okumasaydın dediklerin duyar gibiyim :)


evet ben de bunu kendime sormadım değil :) ama kitabın hikayesi klasik ve herkesi kendine çeken bir hikaye olduğu için ki zengin oğlan fakir kız masalı okumaya devam ettim :)


ilk kitapta karakterlerimi Christian ve Ana'nın karşılaşmaları ve Christian'ın farklı cinsel eğilimleriyle bol bol haşır neşir oluyorsunuz. öyle ki bazı yerleri atlayarak okudum ben midem kaldırmadı sanırım (tamam bunları bile bile okudum)

2. kitap terkedilen Christian'ın ve Ana'nın çektiği acılarla başladı ve birinci kitaba göre daha az cinsellik ve daha çok aksiyon vardı 

3. kitap tam kırılma noktasıydı diyebilirim. tüm düğümler ve sorular 3. kitapta çözüme ulaştı.


kitapla ilgili görüşüme gelince Christian çoğu kadının isteyeceği gibi zengin ve sevdiğini sürekli kontrol altında tutmaya çalışan bir adam. bu kitabın bu kadar çok satılmasının bundan kaynaklandığını düşünüyorum. kadın okuyucuların çoğu  bir Christian Grey karakterini hayalinde yaşatıyordur eminim. bu zengin oğlan fakir kız masalı da tabi ki ayrı bir boyut. 


neyse demeye çalıştığım şu ben bu seriyi o kadar açık cinselliğine rağmen çok sevdim. 3. kitabı bitirirken üzülmedim desem yalan olur, karakterlerden ayrılmak istemedim bir türlü ve daha sonra okuduğum kitapta Christian olsa ne yapardı demeden duramadım. kitaba fazla ön yargılı olmadan okursanız siz de bir anda kendinizi ikinci kitabı elinize almış bulacaksınız ona göre :)




5 yorum:

  1. Ben hala 2 ve 3 U okuyamadım. Meraktan oluyorum :(

    YanıtlaSil
  2. Ben her seferinde bu kitapları elime alıp bıraktım. Sanki bu kadar popüler olması iyi değilmiş gibi geldi nedense. Ama yorumunu görünce okumalıyım dedim. Teşekkürler :) Güzel hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  3. her yerde bu kitapları duyuyorum okuma sırası bana geldi galiba:)

    YanıtlaSil
  4. 3.kitabı almadığım için 2.okunmadan bekliyor.:)

    YanıtlaSil
  5. 1 okudum ama 2 ve 3 ü almak daha nasıp olmadı ınsallah en kısa zamanda alıcam :D

    YanıtlaSil