12 Ocak 2013 Cumartesi

N. K. Jemisin-Yüz Bin Krallık Bitti...



Baskı Yılı:2012
Sayfa Sayısı:400
Dili:Türkçe
Yayınevi:DEX



Ya iki ruhun olduğunu keşfetseydin?

Tanrılar ve faniler, güç ve aşk, ölüm ve intikam. 

O, hak ettiği mirası ve intikamını alabilecek mi?

Yeine, Kuzey Tepelerindeki vahşi Darr halkının reisi. Annesi hanedanın merkezi Gökşehire çağırıldıktan kısa süre sonra gizemli bir şekilde öldü. Yeinein matemi sürerken tüm evreni yöneten büyükbabası Kral Dekarta Yeinei varisi ilan etti. Ama Yüz Bin Krallıkın hükümdarı olabilmek hiç de kolay değil. Yeine kendini çok güçlü rakiplerle, Tanrılar ve yaratıklarla dolu zorlu bir mücadelenin içinde buldu.

Yeinein tek istediği annesini kimin öldürdüğünü bulmak ve intikamını almak. Bunun için de Göksel Üçlünün neden savaştığını çözmesi gerekiyor. Karanlık Tanrı Nahadoth, Aydınlık Tanrı Itempas ve Alacakaranlık Tanrısı Enefa ona bu mücadelede hem yardımcı hem de düşman olacak, Yeine Tanrılara bile güvenmemeyi öğrenecek. Aşk, Yeinei hiç beklemediği bir anda kıskıvrak yakalayacak ve kabullenmesi zor gerçeklerle yüz yüze getirecek.

Fantastik edebiyata yepyeni bir soluk getiren Yüz Bin Krallık; N.K. Jemisine, 2011 Locus ve 2010 Romantic Times ödüllerini; Hugo ve Nebula adaylıklarını kazandırmış şaşırtıcı bir ilk roman ve Miras Üçlemesinin ilk kitabı.

"Eğer cinayet, ihanet ve sırlarla dolu, çözülmesi zor hikâyeleri seviyorsanız, bu romanı kaçırmayın." 
Brent Weeks, 
New York Times

"Sizi hayrete düşürecek eğlenceli, ürkütücü, sürükleyici olaylar ve sürpriz sonlar..." 
Publishers Weekly

"Bazı kitaplar iyidir, bazıları muhteşem, çok küçük bir kısmıysa gerçekten önemlidir, Yüz Bin Krallık işte bu son gruba dahil." 
Bookpage

kitabı elime ilk aldığımda korktuğumu itiraf etmeliyim :)
ırkların ve karakterlerin isimlerini aklımda nasıl tutarım diye düşünmedim değil

kitap ilk başlarda sıkıcı gibi geldi açıkcası ama ben böyle düşünürken bir baktım 40 bir de baktım 80. sayfaya gelmişim kitap öyle bir devam ediyor ki anlamıyorsunuz kitabın nasıl ilerlediğini

zaten yeine'nin başına gelenler çok heyecanlı ve bir solukta okunup bitiyor
bu kitap da kesinlikle tavsiye edebileceklerim kategorisine giriyor :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder