20 Ocak 2013 Pazar

Veee Amor Towles-Beklediğim Sendin Bitti...




Baskı Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 432
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ephesus Yayınları

Yirmi beş yaşındaki Kate Kontent 1937 yılının son gecesini oda arkadaşıyla beraber Greenwich Villagedaki ikinci sınıf bir caz kulübünde geçirmektedir ve ikisi, ceplerindeki toplam üç doları mümkün olduğunca idareli kullanmak zorundadırlar. Masmavi gözlere ve etkileyici bir gülüşe sahip yakışıklı bankacı Tinker Grey kulübe gelir ve yanlarındaki masaya oturur. Bu tesadüfi tanışma ve şaşırtıcı sonuçları, Kateyyi Wall Street firmasının sekreter odasından New York sosyetesinin üst basamaklarına ve Condé Nastın yönetici ofislerine; kıvrak zekâsı ve kendine özgü soğukkanlılığından başka dayanak bulamayacağı seçkin ortamlara taşıyan bir yıllık yolculuğun başlangıcı olur.

"Mükemmel! Zekice, nüktedan ve büyüleyici."
David Nicholls

"Büyük Buhran döneminde Manhattanda mücadele etmek ve hayatta kalabilmek üzerine yazılmış, ilgiyi hak eden, çok başarılı bir ilk roman…"
Wall Street Journal

"Bu hareketli dönem hikâyesiyle Towles filmlerden aşina olduğumuz siyah-beyaz Manhattanı, garip komiklikleri, kadın-erkek arkadaşlıkları ve romantik fesatlıklarıyla yeniden canlandırıyor. Towlesun karakterleri karışık bir dönemde yaşayan, kendilerine gerçek yaşamlar kurmaya çalışan genç Amerikalılar."
The New York Times

"En ilginç olan, Towlesun hikâyeyi anlatma, günümüz kültüründe nadiren tasvir edilen bir yeri ve zamanı resmetme şekli. Erkek yazarın, bir kadının ağzından anlatılan öyküye bu kadar hâkim olması da etkileyici."
USA Today


"İçinde kaybolmanın çok kolay olduğu, büyüleyici bir hikâye."
The Observer


"Belli ki yazar, kitapta anlattığı seçkin yaşamlara sahip, hayat dolu ve bazen pervasız karakterleri çok iyi tanıyor."
People


"Tarz sahibi."
The Boston Globe


"Olağanüstü bir ilk kitap..."
Publishers Weekly


"Yazar zarif ve güçlü bir anlatıma sahip."
Kirkus Reviews


"Elden bırakmanın mümkün olmadığı bir roman."
O, The Oprah Magazine

“Nereye gideceğimden emin değilim. Ama nereye gidersem gideyim her yeni güne senin adını söyleyerek başlayacağım.”

buradan bu güzel kitabı okumama sebep olan sevgili tuğçeye ve ephesus yayınlarına çok teşekkür etmem lazım önce :)

kitabı elime alıp ilk sayfları açıp katey ve eve ile tanılmamdan itibaren kitap sanki bir film gibi aktı gitti. okurken olayların gelişimi, karakterlerin özellikleri o kadar akıcı ve güzel bir dille anlatılmış ki bir sonraki sayfaya atlarken hep merak içinde kalıyorsunuz acaba ne olcak diye. yazar bunu öyle bir yansıtmış ki ne sizi sıkıyor ne de bıktırıyor.

hele hele kitabı dönemlere ayırması. tarihleri de vermiş olması daha  da güzelleştirmiş kitabı.

tek beğenmediğim nokta ya da beğenmediğim demeyeyim de hayal kırıklığı yaşadığım nokta katey ile val'in tanışma ve evlilik faslından bahsetmemiş olması oldu yazarın. keşke kitabı bitirmeden bu konu üzerinde de dursaymış dedim biraz.

kısaca kesinlikle tavsiyedir :)

ps: kitabın filmini çekeceklerini okumuştum bir yerde merakla bekliyorum :)

kitabın tanıtımı :


1 yorum:

  1. Merhabalar. Bu kitabın tanıtımını bir çok blogda görsem de, daha hiç kimse okuyup bitirememişdi. Artık tavsiyenizle alınacaklar listeme ekledim)

    Bu arada Blogunuzun 500-cü izleyicisi oldum))) Kendimi tebrik ediyorum :D

    YanıtlaSil