16 Nisan 2013 Salı

Maria V. Synder-Zehir Ustası Bitti...


Sayfa Sayısı: 
378
Baskı Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: DEX

Celladına âşık olsan, hapisten kaçar mıydın?

Hızlı bir ölüm mü isterdin, yoksa yavaş yavaş öldüren bir zehir mi içerdin?

Yelena idam edilmek üzereyken sıradışı bir teklif alır: Ixianın yeni komutanı Ambroseun çeşnicisi olmayı kabul ederse, hapisten kurtulup en güzel yemekleri yiyecek ve sarayda yaşayacaktır. Ama komutanın en güvendiği adamı Valek, Yelenaya Kelebek Tozu adında bir zehir içirir. Böylece Yelena Valekten her gün panzehir almak zorunda kalır yoksa onu acılı bir son beklemektedir. Kaçsa da, kalsan da ölüm hep arkasındadır.

Yelena her gün zehir konusunda eğitimler alır ve giderek uzmanlaşır; sarayda dostlar bile edinmeye başlamıştır. Fakat bu kez de yetimhanedeki korkunç geçmişi Yelenanın peşini bırakmaz. Çok geçmeden, yeni askeri yönetime isyan edip eski krallığı savunan isyancılar ve görüldüğü yerde vurulması emredilen büyücüler de, Yelenanın düşmanları arasına katılır.

Zehir Ustası, Maria Snyderın sürükleyici, özgün ve ayrıntılarıyla büyüleyen fantastik üçlemesinin ilk kitabı.

"Her gün ölümün kıyısında yaşayan bir kadına ilgi çekici bir bakış. Yazarın öykü anlatma yeteneği kariyerinin fantastik roman janrına büyük katkılar sağlayacağının göstergesi."
Library Journal

"Okuduktan sonra okuyucularına hayal kurduran ender kitaplardan biri."
Publishers Weekly

"Yazarın etkileyici ilk romanı Zehir Ustası ilginç fantastik bir dünyada, macera ve gerilimi harmanlıyor."
Locus

kitabın adını okuduğum zaman çok ilginç gelmişti. sanırım zehirlerle ilgilenen bir kızın hikayesi anlatılıyor diye düşünmüştüm. özellikle kitabın kapağı çok ilgimi çekmişti.

ama kitabı alıp ilk sayfaları okumaya başladığımda aslında kitabın daha da güzel bir hikaye içerdiğini keşfettim. ana karakterlerimiz yelena ve valek. nedense valek ilk ortaya çıktığında bana göbekli beyaz saçlı bir adam gibi gelmişti ama kitap ilerledikçe öyle olmadığını anladım. olay güzel, kurgu güzel ve sürükleyici. kesinlikle tavsiyemdir. şu an 2. kitabı elimde büyü ustası. büyük bir merakla okunmayı beklemekte :)


1 yorum:

  1. Düm D&R da tam alıyordum sonra vazgeçip bir Tess Gerrıtsen kitabı aldım. Sizin olumlu yorumunuzdan sonra ilk fırsatta almayı düşünüyorum. Not edilmiştir. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil