21 Mart 2014 Cuma

Robin Sloan-24 Saat Açık Kitapçının Sırrı Bitti..




Sayfa Sayısı: 320
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Trend Yayınevi


Bu raflarda aradığınızı bulmanıza nasıl yardımcı olabilirim?

Ekonomik kriz yüzünden işinden olan Clay Jannon için her şey bu soruyla başlıyor. Kendini bir anda Bay Penumbranın 24 Saat Açık Kitapçısında tezgâhtarlık yaparken bulan Clay, kısa sürede bu dükkânda bir gariplik olduğunu keşfeder. Zaten "24 Saat Açık Kitapçı" ne demek ki? Gecenin bir yarısı garip kitaplara "ihtiyaç" duyan müşterileriyle bu müşterilerin kaydını en küçük ayrıntısına kadar tutan Penumbra bir şeyler saklıyor olmalı. Tüm bu sorulara cevap arayan Clay (birazcık da arkadaşlarının yardımıyla) hayatını değiştirecek bir serüvene atılıyor. Tozlu kitaplarla son teknolojiyi bir araya getiren, bambaşka insanların yollarını kesiştiren bu serüven sonunda herkesi Penumbranın kitapçısından çok daha uzaklara götürüyor.

Peki, ya siz? Göründüğünden çok daha büyük bir sırrı çözmeye hazır mısınız?

18 ülkede 15 dile çevrilen sürükleyici bir hikâye.

"Sloanın kitabı, okuyucuyu gizli bir tarikat, yeraltı odaları, kara cübbeli müritler ve deşifre edilemeyen kitaplarla dolu yüksek tempolu bir maceraya sürüklüyor."
-New York Times-

"Her şeyin San Fransiscodaki küçük bir kitapçıda başladığı eğlenceli bir gizem, aşk ve macera hikâyesi. Ölümsüzlüğün sırrını araştıran bir masal."
-Barnes & Noble-

"Kahraman; anlatım tarzı, zekâsı, hazır cevaplılığı ve uyanıklığıyla kitabı sürükleyici kılıyor. Tıpkı yeni çıkan bir iPhoneun parlak ekranı gibi."
-Washington Post-

"24 Saat Açık Kitapçının Sırrı, dijital devrimin getirdiği değişiklikleri merak eden herkes için okumaya değer bir kitap."
-Boston Globe-


Kitap kardeşliği Mart Ayı kitabı olarak bu kitap seçilmişti ve hem konusu hem de adıyla çok ilgimi çekmişti açıkcası ama maalesef beklediğim kadar sürükleyici değildi.

Ekonomik krizden dolayı işini kaybetmiş olan Clay ne iş olursa çalışırım mantığında iş ararken kendini birden  Penumbra’nın 24 saat açık kitapçısında bulur.

Kitapçıda Penumbra, Oliver ve Clay çalışmaktadır ve Clay’in mesaisi gece yarısından sabah 6 ya kadardır.
Kitapçının bu kadar saat açık kalmasının garipliği bir yana Clay’in dokunmaması gereken bazı kitaplar vardır ki bunları sadece özel kimliğe sahip kişiler alabilmektedir.
Ama Clay dayanamaz ve o kitapların esrarını çözmeye karar  verir.

Evet buraya kadar her şey çok meraklandırıcıydı ama Google kısmına falan girmeye başlayınca sıkılmadım desem yalan olur.
Hele de Clay’in bu kadar çabuk esrarı çözmesi ve kitabın sonunun böyle bitmesi bende hayal kırıklığına neden oldu.
Nedense bu ara şöyle akıcı bir kitap okumuyorum diye düşündüm bu kitabı okurken ki 15 Martta bitmesi gerekirken ben 19 Martta bitirdim.
10 gün elimde süründü.
Ne alın ne de almayın diyemeyeceğim benim de çok kararsız kaldığım bir kitaptı..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder