2 Temmuz 2013 Salı

James Thompson-Beyaz Helsinki Bitti


Sayfa Sayısı: 334
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ephesus Yayınları


Kari Vaara, kızları doğduktan iki gün sonra Amerikalı eşi Katee, bomba etkisi yaratan haberler verir; Bir beyin tümörü vardır ve suçla savaşmak için suç işleyen, gizli bir operasyon örgütünün başına getirilmiştir.

Örgüt doğrudan Finlandiya Ulusal Polis Şefine bağlıdır. Gizlilik, özerklik ve tüm teknolojik cihazları alabilecek nakit sağlanmıştır. Çok geçmeden haydutların evlerine girmeye, paralarını, uyuşturucularını ve yasadışı silahlarını çalmaya başlarlar.

Bu sırada, Finlandiya, yabancı düşmanlığından başka bir gündemi olmayan aşırı sağ partinin popülerlik kazanmasıyla çalkalanmaktadır. Ülkenin önde gelen göçmen hakları avukatı öldürülür ve başı postayla Finlandiyalı Somalililer Şebekesine gönderilir. Başkan tarafından cinayet davasına atanan Kari, kendini bir milyarderin kaçırılan çocuğunun çözülmemiş davasının ortasında bulurken, eski Fransız lejyoneri ve Kate ile Faustvari bir pazarlığa girmek zorunda kalır. 


uzun zamandır kitap yorumu yazmamış olsam da çok kitap bitirdiğimi belirtmem lazım :)
bu kitap da yaklaşık 2 ay önce bitirdiğim kitaplardan
kitabımız dedektif kari ve amiri jyri'nin buluşmasıyla başlıyor
kitabı okumadan önce yaptığım araştırmada bunun ilk kitap olmadığını öğrendim ama yazar bunu sizi hissettirmiyor. yaptığı açıklamalarla daha önceki kitapları okumamış olsanız da yazar yaptığı açıklamalarla bu eksiği kapatıyor. 
kitap kari'nin beyin tümöründen ve yeni doğmuş kızından bol bol bahsederek başlıyor.
fakat daha sonrasında kitaptan sıkılmaya başladığımı söylemem lazım. çok fazla terim kullanılması ve olayların arasındaki bağlantının çok hızlı ilerlemesi beni biraz soğuttu kitaptan.
sonuç olarak okuduğum diğer polisiye romanlara göre farklı bir tarz ve farklı bir dünyaydı.özellikle yazarın çok farklı bir anlatımı vardı ki çok beğendim.
dedektif kari'nin işleri çözme yöntemi de gerçekten kendine hastı. tavsiye ederim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder