5 Mayıs 2013 Pazar

Kiera Cass-Beni Seç Bitti..


Sayfa Sayısı: 304
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: DEX



Bir prens nasıl tavlanır?

Illéa ülkesinde tüm genç kızlar do
ğdukları günden beri sınıf atlamanın peşinde. Paha biçilmez mücevherlere, göz alıcı elbiselere ancak bu şekilde sahip olabilecekler. Bunun için tek bir şansları var: SEÇİM. Kıyasıya bir mücadeleyle geçen Seçimi kazanmanıntek yolu Prens Maxonı kendine âşık etmek.

America içinse Seçim, bir kâbustan farksız. Bu yarı
şa girmeyi kabul ederse, kendisinden aşağı sınıftan olduğu için herkesten gizlediği aşkı Aspeni arkasında bırakmak zorunda kalacak. Öte yandan bu, ailesinin tek kurtuluş şansı.

America saraya adım atar atmaz, kendini esrarengiz bir dünyanın içinde bulacak. Saray hiç de dı
şarıdan göründüğü gibi olmayacak.

35 kızın katıldı
ğı vahşi bir yarış nasıl kazanılır?


"Açlık Oyunları ile The Bachelor arasında bir yerde duran bu roman öyle e
ğlenceli ki. Yazar, Americanın gizli, ilk aşkının külleri sönerken America ve Prens Maxon arasında gelişen kimyayı öyle ustaca kurmuş ki, okumaya doyamıyorsunuz."
Publishers Weekly

"Kiera Cassin ilk romanı Beni Seç, reality 
şov ve distopik bir peri masalının mükemmel sentezi."
Kiersten White, Paranormal

bu kitabı kapağının rengi sayesinde mi yoksa bir aralar bloglarda sık sık gördüğümden mi aldım emin değilim :) ama en azından pişman olmadığımı söyleyebilirim ki açlık oyunları serisi ve uyumsuz kitabını bir çırpıda okuyan bir insan olduğum için bu kitap da bir hayli hoşuma gitti. 

kitabımızın konusuna gelirsek; america singer kitabımızın ana karakteri. kitap 3. dünya savaşından sonra başlıyor. bu yeni ülkede insanlar kastlara bölünmüş ve bizim america 5. sınıfta. bu sınıftakileri de sanatçılar oluşturuyor ve tahmin ettiğiniz gibi geçimlerini zor sağlıyorlar. bu arada kızımızın bir de sevgilisi var ama sevgilisi 6. sınıftan ki bu sınıfı da hizmetçiler oluşturuyor. america ve sevgilisi aspen gizlice görüşüyorlar çünkü kast sistemi olduğu için görüşmeleri uygun değil hem de bir genç kızın evlenmeden bir ilişkisinin olması pek hoş karşılanmıyor.
bu arada ülkenin prensi maxon evlenme çağına gelmiş ve evleneceği kızı kastlardan seçilen 35 kızın arasından belirleyecek. america'nın da yaşı uygun olduğu için ona da bir davet mektubu geliyor ama aspen için gitmek istemiyor. aspen de ondan katılmasını istiyor ve şansa bakın ki america da seçiliyor. aklı aspende kalmış bir halde saraya gidiyor. 
işte asıl olaylar saraya ulaştıktan sonra başlıyor.

öyle aman aman bir konusu olmadığının farkındayım ama okurken hoşca zaman geçirmek istiyorsanız tavsiyedir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder