19 Nisan 2014 Cumartesi

Geleneksel Harlequin Günü :)



Merhabalar sevgili okuyucu :)
Bundan sonra her ayın bir gününü 4 blogger olarak Harlequin’e ayırdık.
Biz 4 blogger yani Kitap Prensesi, Okuma ve Köşem, Sanat Nehri ve Ben Harlequin’in o ay çıkardığı 8 kitabı okuyup size tanıtımı yapacağız. Şimdiden keyifli okumalar :) önce bir Harlequin nedir ona bakalım mı? Eminim bilen de vardır bilmeyen de.

HARLEQUIN 1949 yılında yayın hayatına başlamıştır. 61 yıl boyunca¸ içinde 800'ü aşkın BEST SELLER olan yaklaşık 35.000 roman yayınlamıştır. 6 kıtada, 114 ülkede, 28 farklı dilde ve ayda ortalama 110 farklı kitap olarak yayınlanmaktadır. Farklı ülkelerden yaklaşık 1.100 yazar tarafından yazılmaktadır. 61 yıl boyunca dünyadaki bütün kadınların kalplerine sayfaları ile ulaşarak hayal güçlerine hitap etmiştir. Bundan dolayı HARLEQUIN romantizm ile eşdeğer tutulmaktadır. 

Ayda ortalama 11.000.000 kitap satışı ile dünyanın en büyük ve en başarılı global markalarından biridir. Sahip olduğu bu bu satış rakamları ve 50 milyondan fazla okuyucusu dünyanın en çok okunan yayınıdır. 

Ülkemizde HARLEQUIN eserleri, 6 farklı seride, tekli ve ikili olarak 12 Roman içeren, 7 kitap olarak, HER AY yayınlanmaktadır.





SAFİR GÖZLER - LYNNE GRAHAM
Şeyh Zahir Raif Quarishi, Batılı bir kadınla evlenince ülkesinde büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. Bir süre sonra Zahir, Sapphire Marshall ile evlenmesinin hayatının en büyük hatası olduğunu anlayacaktı.
Sapphire ise, evliliklerinin sona ermesiyle birlikte, tıpkı ismini taşıdığı değerli taş gibi, soğuk ve el değmemiş bir şekilde ülkesine geri dönmüştü. Geride kalan Zahir, beş yıl boyunca hem evliliğini yürütememenin utancını hem de hesabından eksilen beş milyon doları hazmetmek durumunda kalmıştı. Şimdiyse eski karısının geldiğinin haberini almıştı. Sapphire yeniden kaçmadan önce onu durduracak ve düğün gecelerinden başlayarak her şeyin hesabını soracaktı...
AŞKIN KIYISINDA - JANE PORTER
Güçlü ve nüfuzlu Fehr ailesinin yüz karası olan Zayed, aşka da evliliğe de tövbe etmişti. Mutluluğu Monte Carlo'nun lüks kumarhanelerinde bulduğuna inanıyordu. Ancak hayatın onun için hazırladığı sürprizler vardı. Ailesinin başına gelen trajik bir kaza sonucu, Zayed tahta geçmek zorunda kalacaktı. Ancak geleneklere göre, tahta yalnız geçemezdi, yanında kraliçesi de olmalıydı. Zayed gelinin kim olacağını biliyordu.
Rou Tornell ise bağımsız, özgür yaradılışlı bir kadındı. Zayed'le evlenmek zorunda olduğu için evlenmeyebilirdi. Peki ya arzularına söz geçirebilecek miydi?
İlk okuduğum kitabın türü Stars of Romance’di ve gerçekten çok beğendiğimi belirtmem lazım.
Her ikli yazar da yaşananları o kadar güzel tasvir etmiş ve okuyucuya yansıtmış ki hiç sıkılmadan ve elimden bırakmadan bir çırpıda okudum bitti.
Hem Saphhire ile Zahir’in daha önce boşanmış olmalarının altında yatan gerçekler.
Hem de akıl almaz derecede çapkın olan Zayed’in bir buz dağından farkı olmayan evlilik danışmanı Rou’yu evlenmeye ikna edişi çok güzel bir dille anlatılmıştı.
Ben çok beğenerek okudum. Kesinlikle tavsiyemdir :)







YASAK TEMAS - CAITLIN CREWS

Şöhretli ve milyarder Alessandro Corretti, düğün gününde terk edilmiş ve tüm hayat planları darmadağın olmuştu! Peşindeki basından ve hakkında yazılanlardan kaçmak ve yaralarını onarmak üzere tek başına denize açılmıştı.
Teknesindeki garson kadın Elena, hiç hesapta olmayan bir baş belasıydı. Her ne kadar birbirlerinin varlığından hoşnut olmasalar da deniz üzerinde ateş ve barut bir aradayken, tüm kurallar ortadan kalkacaktı.
Ancak Corretti, bu apansız tutkunun da sonuçlarının olduğunu bilmeliydi. Elena’nın büyük sırrı açığa çıktığında, aşk her şeyin üstesinden gelebilecek miydi?

DÜŞLERİMİN PRENSİ - MAISEY YATES

Bir Corretti'yi baştan çıkararak skandala karışmak?
Alessia Battaglia beyazlar içindedir?
Koşarak kiliseden kaçar. Nişanlısını yüz üstü bırakmıştır. Nişanlısının kuzeni Matteo Corretti’nin peşinden geleceğini ümit etmektedir. Matteo’nun bilmediği iki şey vardır. Alessia hamiledir ve bebeğin babası Matteo?nun ta kendisidir!

Bu kitap da High Life serisindendi ve diğer kitaptan tamamen farklıydı ki benim Harlequinde en çok bunu sevdiğimi belirtmem lazım :)

Her kitap ve içerdiği konular birbirinden farklı olunca daha bir merakla okuyorsunuz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder