3 Kasım 2012 Cumartesi

Hande Altaylı-Kahperengi Bitti..


Yazar:Hande Altaylı
Sayfa Sayısı: 324
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap


Arka Kapak

Romanları yayımlandığında en çok satanlar listesinden aylarca inmeyen Hande Altaylı'dan yaşamın içinden, samimi ve sarsıcı yeni bir roman.

O sabah yatakta gözlerini açtığında ise kendini iyi hissetmiyordu. Bir gece önce Fırat'ı görmek dengesini altüst etmişti. Geçmişin asla sandığımız kadar uzakta kalmadığı gerçeğiyle yüzleşmek, yeteri kadar uzağa gidemediği kaygısını doğuruyordu. Yoksa yıllar geçtikçe güçleneceğine, zayıflıyor muydu insan? Olgunlaşacağına koflaşıyor, dayanıklılığını yitiriyor muydu? Öğreneceğine unutuyor, bildiklerinden şüpheye mi düşüyordu? Geride bıraktığı onca şeyden ve onca yıldan sonra böyle yaprak gibi titremek, kendini başa dönmüş gibi hissetmesine yol açıyordu. Yürümüş, yürümüş ama hiçbir yere gidememişti. Belki de dünyanın yuvarlak olması, daima başladığın yere, yani kendine döneceğin anlamına geliyordu.

Küçük bir Anadolu kasabasından İstanbul'un ışıklı gecelerine uzanan bir yolculuğun hikâyesi. Sevginin değil, mecburiyetin birlikte tuttuğu bir ailede büyüyen Narin ilk kez âşık olduğunda yolların nihayet daha büyük yollara bağlandığını, o büyük yolların da başka şehirlere, ülkelere kavuştuğunu anlar. Ve biri gittiğinde arkasında bir yol bıraktığını. Ama o yolların nefrete, ihanete de açıldığını anlaması için aradan yılların geçmesi, dostlukların sınanması, kaybedilenlerin bulunması gerekecektir. 

Aşka Şeytan Karışır ve Maraz adlı romanları yayımlandığı yıllarda en çok satanlar listesinden aylarca inmeyen Hande Altaylı'dan yaşamın içinden, samimi ve sarsıcı yeni bir roman.

adını ilk duyduğumda o ne ya demiştim :)
ama almayı da ihmal etmedim tabi
kitap tam Türk filmi tadında hikaye sizi yormadan ilerliyor. ama tesadüfler de cabası :) 1000 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek ya da olmaz ya öyle dediğim tesadüfler var kitapta
beğenmedim mi beğendim tabi :) piraye tadında bir kitaptı bana göre tavsiyemdir..

ps:bu ara orhan gencebayla bir ömür albümüne taktım ve zaranın söylediği dilenci şarkısını duyar duymaz bu kitapla özdeşleştirdim kafamda :) pek yapmam böyle şeyler ama ne zaman bu şarkıyı duysam aklıma narin ve fırat geliyor siz ne dersiniz?



4 yorum:

  1. hakkında olumlu olmsuz pek çok yorum yapılan romanlardan.. merak ettiklerimden benim de.. ilk fırsatta edineceğim...

    YanıtlaSil
  2. eğer pirayeyi beğendiyseniz bu kitabı da mutlaka seveceksiniz..

    YanıtlaSil
  3. Çok severek okumuştum bu ktiabı.Piraye de bitmek üzere:)

    YanıtlaSil
  4. Ne guzel tesaduf :-) bu kitabi sevdiyseniz pirayeyi de cok seversiniz ben cok begenerek okumustum pirayeyi de

    YanıtlaSil