8 Ekim 2012 Pazartesi

Khaled Hosseini-Uçurtma Avcısı Bitti




çok özlemişim sultanı öldürmekten sonra merakla bir kitabı 2 gün içinde bitirmeyi :) bu kitabı da sonunu merak ederek 2 günden daha az bir sürede bitirdim sanırım :)

Arka Kapak

Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk... Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur. Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır. 

Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip California'ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen arkasında bıraktığı Hasan'ın hatırasından kopamaz. 

Uçurtma Avcısı arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir roman. Babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakârlıkları ve yalanları... Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını yansıtan Uçurtma Avcısı, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişini aşama aşama gözler önüne seriyor. 

Uçurtma Avcısı'nda anlatılan olağanüstü bir dostluk. Bir insanın diğerini ne kadar sevebileceğinin su gibi akıp giden öyküsü...



Yazar:Khaled Hosseini
Çevirmen:Püren Özgören
Sayfa Sayısı: 356
Baskı Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınlar
ı

uzun zaman önce aldığım ve unnuttuğum sultanı öldürmekten sonra konusu ile ilgimi çekecek bir kitap ararken buldum :) çok yorum okumuştum kitapla ilgili daha önce ve çok da merak ediyordum ve sonunda okudum :)

önüme gelen herkese şiddetle tavsiye edeceğim ve mümkün olsa zorla aldırıp okumasını sağlayacağım bir kitap. yeri geldi güldüm yeri geldi ağladım yeri geldi yok artık dedim kitabı okurken. hayatın içinden de birşeyler bulmadım değil. 



filmi de çekilmiş. bunu duyan ben hemen kitap bitince filmi izledim ama size tavsiyem kitabı okuamadan filmi kesinlikle izlemeyin derim çünkü film ve kitap arasında çok fark var. tabi zamandan dolayı kitabı .çok kesmişler. kaçırılmaması gereken mutlaka okunması gereken kitaplardan kaçırmayın derim!


filmin teaser'ı




değerlendirmem







10 yorum:

  1. Bende yakınlarda paylaşmıştım bu romanı.Gerçekten çok etkileyici...

    YanıtlaSil
  2. fİLMİNİ İZLEYEMEMİŞ OLSAM DA KİTAP DAHA DÜN GİBİ AKLIMDA, ÇOK GÜZELDİ, YAZARDAN KİTAP BEKLİYORUM AMA...

    YanıtlaSil
  3. Çok çok beğenerek okuduğum bir kitaptı. Aynen ben de senin gibi filmini izledim ve kitap kadar etkilemedi beni. Sana tavsiyem hemen Bin muhteşem güneş isimli kitabı da edinmen. Onu da 2 günde okuyup bitireceğinden eminim...

    YanıtlaSil
  4. çok merak ettiğim kitaplardan.. sizin paylaşımınız da merakımı daha da arttırdı.. paylaşımınıza teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin gibi kitapkurdunun mutlaka okumasi gereken bir kitap :-)

      Sil
  5. Ben önce Bin Muhteşem Güneş'i okuyup çok çok beğenmiştim,sonra bu kitabı alınca diğeri kadar beğenmezsem üzülürüm diye korka korka başladım ama daha çok beğendim,aynı senin gibi beni de ağlattı kitap ve çok güzeldi. Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  6. Benim de severek okuduğum kitaplardan biri.Düşüncelerinize katılıyorum.Mutlaka okunmalı..

    YanıtlaSil
  7. Yazarın 2 kitabınıda çok sevmiştim..gözlerim hep ağlamaklıydı bu kitabı okurken.elimden geldiğince okurum .En çok beğendiklerim arasındadır uçurtma avcısı,herkes okumalı..
    http://melegimyigidim.blogspot.com/

    YanıtlaSil