4 Ağustos 2012 Cumartesi

Sherlock Sezon 1 ve 2 Bitti

kızkardeşimin tavsiyesi üzerine izlemeye başladığım bir diziydi :) diğer dizilerden farklı olarak her sezon 3 bölüm ve bölümler 2 saate yakın.


Sherlock, Mark Gatiss tarafından televizyon için geliştirilen Sir Arthur Conan Doyle'ın aynı adı taşıyan romanlarına dayalı Britanya televizyon dizisidir. Dizinin 90 dakikalık ilk bölümü 25 Temmuz 2010 günü BBC One televizyon kanalında, "Mini-Dizi" olarak yayınlanmaya başladı. Ancak gördüğü büyük ilgi sonucunda diziye devam edilmesine karar verildi. Dizinin 2. sezonu 1 Ocak 2012'de başladı. 15 Ocak 2012'de yayınlanan 6. bölüm ise 2. sezonun final bölümü olarak seyirciyle buluştu. 3. sezon onayını alan dizinin tekrar 2012'nin yaz aylarında başlaması bekleniyor.
Dizi romandan farklı olarak 2010'lu yıllarda geçiyor. Sherlock Holmes'ün kredi kartları, cep telefonu ve laptopu var, otomobil ve metroyu kullanıyor. Anlatıcımız Dr. John Watson ise alışılagelmiş şekilde kağıt ve kalem kullanarak hatırat yazmıyor, bir blog adresi var ve düzenli olarak oraya yazılar gönderiyor diyor vikipedi.





Diziyi izlerken sırf bitmesin diye erteleye erteleye izledim.birinci ve ikinci sezon arasında 1.5 yıl var.umarım bu 3.sezon için de geçerli olmaz çünkü 2.sezon finali çok heyecanlı bir yerde bitti. mümkünse hemen başlasın 3.sezon :)


Eğer siz de benim gibi polisiye tutkunuysanız emin olun bu diziyi çok beğeneceksiniz :)

2 yorum:

  1. uzun süredir dizi izlemiyorum. ramazandan sonra başalayaçağım aklımda bulunsun duruma göre belki başlarım

    YanıtlaSil
  2. polisiye seven biriysen mutlaka izle derim ben öyle bir hale geldim ki sherlock gibi herşeyi kafamda çözümlemeye çalışıyorum :)

    YanıtlaSil