29 Mayıs 2014 Perşembe

Jennifer McMahon-Söylemeyeceğine Söz Ver Bitti..



Sayfa Sayısı: 282
Baskı Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ephesus Yayınları

Kırk bir yaşındaki okul hemşiresi, Alzheimer hastası olan annesi ile ilgilenmek için kırsaldaki evine dönmüştür. Geldiği ilk gece bir cinayet olur ve küçük bir kız öldürülür. Bu olay, kadının çocukluğunda yaşanan bir başka cinayete esrarengiz biçimde benzemektedir. Sınıf arkadaşları tarafından "Patates Kız" denilerek alay edip dışlanan yoksul arkadaşı Del de otuz yıl önce aynı şekilde öldürülmüştür. Delin katili asla bulunamamış, o günden sonra küçük kız, hayalet hikâyeleri ve efsanelerde ölümsüzleşmiştir. Şimdi, yeni cinayetin soruşturması kahramanımızı karşı konulamaz bir şekilde içine çekerken, geçmişi ve geleceği korkunç, beklenmedik bir şekilde bir araya geliyor. Çünkü hiçbir şey göründüğü gibi değil… Ve gençliğinin hayaletleri unutulmaktan çok uzak.

Uzun zamandır okunmayı bekleyen kitaplarım arasındaydı Söylemeyeceğine Söz Ver.

Kapağı çok ilgimi çekince alıp okudum ve çok beğendim.

Jennifer McMahon’ın ilk okuduğum kitabıydı ve dili gayet akıcıydı.

Yıllar önce öldürülen Del arkadaşlarının verdiği takma adla Patates Kız yıllar önce öldürülmüştür ve katili hala bulunamamıştır.

Kasabada inanışa göre Del’in laneti hala sürmektedir ve Del’in hayaleti aynı şekilde Tori adındaki küçük bır kızı öldürmüştür.

Annesi alzhiemer hastası olan Katy annesi için kasabaya dönmüştür 
ama kendini bir an olaylar zincirinin içinde bulur.

Olay kurgusu çok güzel işlenmişti.

Okurken her an Patates Kız sanki arkamda beni izliyormuş hissine kapıldım.

Kesinlikle tavsiyedir.



1 yorum: