25 Temmuz 2012 Çarşamba

Reeder2 Wi-Fi Dokunmatik E-kitap Okuyucu

3-4 aydır alsam mı almasam mı diye evin içinde dolaşıyordum :) bir diyordum alayım bir diyordum ne gereği var. tabi ki gerçek kitabın yerini tutması imkansızdı bunu da biliyordum ama çok da merak ediyordum.
eşim süpriz yapmış ve doğum günüm için hediye almış çok mutlu oldum hem de kararsızlığım gitmiş oldu :)

reeder sitesinden aldığım detaylara göre:

Detay

Göz yormadan saatlerce okuma yapmanızı sağlayan e-ink® (e-mürekkep) ve e-paper (e-kağıt) teknolojileri kullanılarak üretilen bu cihaz ile artık sayfalarca makale, kitap, dergi ve çizgi romanı yanınızda taşıyabileceksiniz.

reeder2’'nin e-ink ekranı ile; telefon, laptop ve masaüstü bilgisayar ekranlarındaki lcd ekran teknolojisinin foton yayılımı yoluyla gözü yoran ve açık havada ya da dogrudan ışık alan ortamlarda okuma zorluğu yaratan durumu ortadan kalkmış oluyor.

E-ink kullanımında en üstün performansı sergileyen 6¨ Sipix ekranı ile reeder2; teknoloji, kitap ve seyahat meraklılarının olduğu kadar akademisyenlerin, öğrencilerin ve doktor, öğretmen, avukat gibi yoğun okuma yapan meslek sahiplerinin de hayatını kolaylaştırıyor.

En son dokunmatik teknolojisi olan Kapasitif Dokunmatik teknolojisi ile çalışan reeder2’nin ekranı ısıya duyarlıdır ve ten teması veya özel Kapasitif Pen ile çalışır. Bu teknoloji ile reeder2'yi kullanırken sayfalara not alabiliyor, kaldığınız sayfayı ve aradığınız kelimeyi kolayca bulabiliyor, ayraç bırakabiliyor, sözlükte arama yapabiliyor ve aynı zamanda mp3 dinleyebiliyorsunuz.

Kablosuz ağ (wi-fi) ile kolayca internete bağlanabilme, internette surf yapabilme ve dünyada bulunabilen en yüksek kontrastlı (16 seviye gri tonlama) dokunmatik ekran özellikleri ile ön plana çıkan reeder2, dünyada yükselen e-kitap trendini ayağınıza getiriyor.

reeder2'yi kullanırken sayfalara not alabiliyor, kaldığınız sayfayı ve aradığınız kelimeyi kolayca bulabiliyor, ayraç bırakabiliyor, Dokunmatik sözlükte (Dokun-Çevir) arama yapabiliyor ve aynı zamanda mp3 dinleyebiliyorsunuz.

Düşük enerji tüketimi ile reeder2'yi haftalarca şarj etmeden kullanabilir, kağıt tüketimini sınırlayarak çevreye katkı sağlayabilirsiniz.

Okumayı yeni ve çağdaş bir boyuta taşıyan reeder2® eBook reader'ı elinizden bırakmayacak, yanınızdan ayırmayacaksınız.

Ek Bilgi

Dokunmatik teknolojisiCapacitive
Ekran teknolojisiAUO+SiPix
Ekran Kontrast Oranı16:1
Beyazlık%30 dokunmatik ile
Ağ bağlantı özellikleriWi-fi (kablosuz ağ) 802.11b/g
Ekran orantısı4:3
Ekran ebatı6 inch
RAM ebatı128MB
Desteklenen formatlarBMP, CHM, DJVU, DOC, EPUB, EPUB (DRM/şifreli), GIF, HTML, JPEG, MP3, PDF Belgesi, PDF (DRM/şifreli), PNG, PPT, RTF, TXT, XLS
Desteklenen oyunlarSatranç, Snake, Sudoku
Font büyüklüğü ayarıVar
Arka planda müzikVar
Not almaDokunmatik klavye ile
Hareket sensörü4 yönlü tilt sensörü
Pil süresi8000 sayfaya kadar
İşletim sistemiLinux QT
Memory2GB
İşlemci Hızı400 Mhz
Pil kapasitesi1530 mAh
Ses çıkışı (hoparlör)Mono
Dil desteğiAlmanca, Çince, English, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Türkçe
Bağlantı birimleriKulaklık girişi, microSD kart girişi (32GB'a kadar), USB 2.0
Ebatları122*168*8.8mm
ProcessorS3C2416 ARM 9 400MHz


Türkiyede pandigital adıyla satışa çıkmış ürün. gelelim benim yorumlarıma:

1-ürün ekranı beklediğimden büyük 1 kitap sayfası büyüklüğünde var
2-gerçekten göz yormuyor
3-ekran parlamıyor
4-çok hafif 240 gram olduğunu doğruluyor
5-müzik dinlerken sesi gerçekten çok iyi çıkıyor
6-wi-fi olayı kesinlikle tatmin edici hızda
7-dokunmatiğe zamanla alışıyorsunuz ama almayı düşünenler yanında mutlaka bir kalem de sipariş etsin ben tuşlara kolay alışamadım
8-sayfalara not alabiliyor, kaldığınız sayfayı ve aradığınız kelimeyi kolayca bulabiliyor, ayraç bırakabiliyor, Dokunmatik sözlükte (Dokun-Çevir) arama yapabiliyor ve aynı zamanda mp3 dinleyebiliyorum
9-şarjı gerçekten çok iyi gidiyor

bunlar benim gözlemlerdiklerim ve şimdilik çok memnunum hatta ilk kitabımı da okudum :)



bir diğer tavsiyem de ürünü alırken yanında kılıf sipariş etmeniz. ürün ekranı biraz hassasmış okuduğum yorumlara göre ekran garanti kapsamına girmiyor. çok tatlı renklerini temin edebilirsiniz. ben turuncuyu seçtim :)

5 yorum:

  1. İnanmayın bunlar "viral marketing" dediğimiz, ona buna para verip şu ürünümüzü över misiniz? tarzı reklam olayıdır! GittiGiidiyor.com 'un " Sevgilisinin eşyalarını satan kızı" veya yine Fransızca şarkıları "Baba bana kitap al", "Sütü seven kamyoncu" viral reklamları gibi...
    İşte gerçekler tam burada saklı;

    http://www.sikayetvar.com/arama/reeder
    http://www.youtube.com/watch?v=3jwjP0La_DU&feature=plcp
    http://www.youtube.com/watch?v=4ZQDoNY5lWg&feature=plcp
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=reeder

    Düşmaları değilim, sadece mağdur bir müşterileriyim reeder ( selekt bilgisayar ) 'ın. Son sözüm şudur ki; sakın almayın, aldırmayın!

    YanıtlaSil
  2. şimdi kusura bakmayın ama istesem ben bu yorumu yayınlamazdım niye yayınladım içimde kötü niyet yok ve ben bu ürün reklamını falan yapmıyorum.

    ikincisi bu ürünü kendim aldım hatta eşim hediye olarak aldı ben ürün ile ilgili gözlediklerimi yazdım.

    üçüncüsü daha ürünü alalı 1 ay oldu ben sadece ilk aldığım andaki gözlemlerimi yazdım

    dördüncüsü ürünü illa alın demiş miyim ben acaba merak ettim isteyen alır istemeyen almaz ben sadece görüşlerimi yazdım

    siz neden bu kadar celallendiniz anlamadım açıkcası siz mağdur olmuş olabilirsiniz evet ben de almadan önce bir kaç şikayet okudum hatta bakın yazarken de demişim 3-4 ay emin olamadım diye ama siz mağdur oldunuz diye neden hemen yok reklam yapıyor diyorsunuz ben üründen şu an gayet memnunum umarım böyle de devam eder...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Konu biraz geçmişte kalmış ama ürünle bende ilgileniyorum. İnternet'te ulaşabildiğim kaynaklarda Reeder2 için markanın çıkardığı en iyi ürün diyorlar.
    Size bir iki sorum var
    Hala üründen memnun musunuz acaba ?
    Ve ekranı için kalem i ile el yazısı not alabiliyor muyuz yoksa sadece kendi klavyesi mi bunun için tanımlanmış.

    Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. merhaba, acaba halen reeder'ınızı kullanmaya devam ediyor musunuz, memnun musunuz :))

    YanıtlaSil
  5. Sağlamken de bir tutukluğu vardı şimdi neden oldu anlamadım dokunmatik ekran çalışmıyor tuşlar menü sayfalarını açıyor ama ekran da tık yok... Almışken iyisini bilineni garantisi olan ve geçerliliği kabul edileni tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil